Vi passer på træerne – og træerne passer på os

Egetræer, bøgetræer, lindetræer, frugttræer… Risskovparkens træer er og bliver en væsentlig del af området i og omkring den nye Bindesbøll By.

I Bindesbøll Byen vokser gamle egetræer, farverige æble- og kirsebærtræer, tætte bøgetræer og flere andre sorter, som gennem tiden har skabt luft og pusterum for Risskovsparkens besøgende. Og det skal de fortsætte med.

I byggeriet af Bindesbøll Byen har det nemlig høj prioritet at bevare Risskovparkens træer, så de også i fremtiden kan skabe ro for alle, der kommer til at bo i og omkring den nye bydel. Derfor gøres der en ekstra indsats for at passe godt på parkens træer, mens byggeriet af Bindesbøll Byen står på.

Skovens hemmeligheder

Parkens træer er meget karakteristiske for området og gemmer på en helt særlig historie.

Tilbage i 1800-tallet valgte arkitekten Gottlieb Bindesbøll at tegne et opholdssted, hvor psykiatriske patienter kunne få ro til sjælen og mere luft og lys i hverdagen. Det blev kaldt Jydske Asyl – sidenhen Psykiatrisk Hospital.

Her var de psykiatriske patienter ikke længere gemt væk og spærret inde, hvilket ellers var kutyme tilbage i den tid. I stedet fik de mulighed for at komme ud og mærke naturens ro. Arkitekturen var nemlig sammentænkt med Risskovparken.

På samme måde som dengang er parken i dag tænkt ind i Bindesbøll Byen, og skal fungere som et af den nye bydels frirum.

Relaterede nyheder

Bliv kontaktet ang. og få nyheder
omkring Bindesbøll Byen

Følg udviklingen af Bindesbøll Byen og bliv opdateret med information om bl.a.
byggeprocessen og historier om den nye bydel, Bindesbøll Byen.

Navn *
Email *
Jeg er interesseret i projektet som:

Ved tilmelding gemmer vi - naturligvis - dit navn og din mailadresse i vores nyhedsbrevarkiv. Vi beskytter dine data og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart. Vi bruger ikke dine data i anden sammenhæng end til vores nyhedsbrev. Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker at få nyheder, er der et link til afmelding i hver mail, vi sender ud.

Vi bruger Mailchimp som vores marketing platform. Ved at klikke nedenfor, anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimps privatlivspraksis her.