Området

Tæt på by og natur

Området
omkring Bindesbøll Byen

Bindesbøll Byen er en del af Risskov. Ikke kun i kraft af sin beliggenhed, men også i kraft af en arkitektur og planlægning, der åbner op og inviterer indenfor.

Lader intet tilbage at ønske

Da lægen Harald Selmer valgte pladsen til Jydske Asyl, der dengang lå uden for Aarhus, lød beskrivelsen, at der var goldt og ubeboet, men:

”Hvad Naturomgivelserne angaaer, da lader denne Beliggenhed intet tilbage at ønske.”

I dag er der ikke goldt og ubeboet. Men der er stadig ingen tvivl om, at beliggenheden ikke lader noget tilbage at ønske.

Områdets mange muligheder 

Bindesbøll Byen ligger både i udkanten, i vandkanten, i skovkanten og bykanten. Herunder kan du se de mange muligheder den nye bydel giver dig.

Med etableringen af Bindesbøll Byen bliver parken og det grønne integreret i boligområdet i endnu højere grad end i dag.

Vi etablerer et grønt loop, der strækker sig som et rekreativt loop gennem den nye bydel med stier og beplantning. Det eksisterende stinet kobles endvidere på det grønne loop, og supplerende hertil etableres der en ny cykelforbindelse som en del af projektet.

Man kan sige, at parken inviterer sig selv inden for og inviterer beboerne ud i det grønne landskab.

I knudepunktet mellem det grønne loop og aksen, der fører gennem Allébyen og Renæssancebyen etablerer vi et centralt torv for Bindesbøll Byen.
Ydermere etableres der fælles og private gårdmiljøer forskellige steder i området, og der skabes både mindre kvarterslegepladser og en legeplads ved instititutionen.

Der etableres parkeringsmuligheder flere steder i Bindesbøll Byen.
Parkeringsmulighederne bliver typisk i terræn.

 

Fra Bindesbøll Byen er der kort til både Aarhus C,
E45 og rute 15 mod Grenå.

Få minutters gang fra Bindesbøll Byen har du mulighed for at dyppe tæerne i Aarhus Bugten og kigge ind mod Aarhus Ø og kranerne.

På blot en kort gåtur er du i Riis Skov, der inviterer til løbeture, hygge og naturoplevelser med alt fra ramsløg til ugler.

Du kan faktisk nærmest dufte vandet fra Bindesbøll Byen, og du kan se til Mols – selv på en overskyet dag.

I parken kan du sidde med fødderne i græsset og tankerne på den anden side af horisonten.

Hvis du tager cyklen, kan du køre mellem Riis Skov og vandet – og passere Den permanente – og være i midten af Aarhus på under et kvarter.

Aarhus byder på utallige kultur- og sportsoplevelser der spænder fra undergrund og upcoming til verdensstjerner og fantastiske museer.

Letbanen får et stoppested lige neden for parken, så du på få minutter kan komme til Aarhus C.

Bliv kontaktet ang. og få nyheder
omkring Bindesbøll Byen

Følg udviklingen af Bindesbøll Byen og bliv opdateret med information om bl.a.
byggeprocessen og historier om den nye bydel, Bindesbøll Byen.

Navn *
Email *
Jeg er interesseret i projektet som:

Ved tilmelding gemmer vi - naturligvis - dit navn og din mailadresse i vores nyhedsbrevarkiv. Vi beskytter dine data og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart. Vi bruger ikke dine data i anden sammenhæng end til vores nyhedsbrev. Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker at få nyheder, er der et link til afmelding i hver mail, vi sender ud.

Vi bruger Mailchimp som vores marketing platform. Ved at klikke nedenfor, anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimps privatlivspraksis her.